Gezellige dagen!
Hoi allemaal,
Als eerste weer erg bedankt voor de leuke reacties!
Het is alweer een tijdje geleden en we hebben weer een heleboel meegemaakt, daarom even een korte (voor zover dat lukt) update.
Van ons geweldige wwoofadres hebben we ondertussen alweer ruim een week geleden afscheid genomen. We hebben er een supergezelligekerst gevierd. Het was er erg druk met familie van alle generaties. Het waren lange dagen, de kinderen kwamen ons namelijk om half 7 uit ons bed halen om te vertellen dat de kerstman langs was geweest. Dus zaten we om kwart voor 7 met de hele familierondom de kerstboomcadeautjes uit te pakken. Daarna volgde net als thuis een hele dag vol eten en spelletjes doen. 2e Kerstdag (hier: boxingday) verliep ongeveer hetzelfde omdat 'Granny' ook nog jarig was. Helaas hebben we weinig zon gehad die dagen, het regende de hele dag, 4 dagen lang! Maar goed, de mensen hier waren erg blij met het extra water.
Op 28 decemberwaren we 's ochtends in Sydney gearriveerd, waarna we 's avonds onze vriendjes Bjorn en Laura van het vliegveld op hebben gehaald. Heel leuk om ze weer te zien na toch alweer ruim 2 maanden. En wij maar denken dat we nog niet bruin geworden waren...
De dagen die volgden waren erg vermoeiend maar ook erg leuk. We hadden een soort planning gemaakt met de dingen die we ze wilden laten zien en dat was nog gelukt ook. Sydney in 5 dagen. Het hoogtepunt was natuurlijk 'HET' vuurwerk. Om 8.15am stonden we al in de rij om op het perfecte uitzichtpunt te kunnen komen. Om 10 uur werden de poorten geopend en om 12 uur zaten we op een plek met perfect uitzicht op de Harbourbridge en een stukje operahhouse. Nog 'maar' 12 uur wachten

Maar het was het wachten zeker waard, wat was dit gaaf zeg! We hebben geprobeerd het op alle manieren vast te leggen, dit is ook redelijk gelukt, maar geloof ons: in het echt is het 1000 keer mooier! Na het vuurwerk zijn we met een vierkant achterwerk met de stroom meegelopen de stad in en vrij snel zijn we weer naar ons hostel teruggekeerd. Heel anders dan in Nederland waar het feest pas begint om 00.00, maar nogmaals, het was geweldig!
Op 3 januari was het al zo ver, Bjorn en Laura gingen alweer verder, met het vliegtuig naar Alice Springs. Wat gingen die dagen snel voorbij zeg! Nadat we uitgecheckt hadden uit ons dure Hostel, was het eigenlijk ons plan om naar een ander hostel in Sydney te gaan (als weekje overbrugging voordat we naar Nieuw-Zeeland gaan), maar toen bedachten we ineens dat we een adres gekregen hadden van een familie uit Canberra die we hadden leren kennen met kerst. We hadden het nu wel een beetje gezien in Sydney en ons geld vloog er daar erg snel doorheen, dus trokken we onze stoute schoenen aan en belde ze op. Natuurlijk konden we komen, hoe laat moeten we jullie ophalen? Dus gingen we met de bus richting Canberra (toch nog 3,5 uur). Dus daar zitten we nu, op een supermooie plek, een half uurtje rijden van het centrum van Canberra. Wat een uitzicht zeg! En je ziet de kangoeroes hier tijdens zonsondergang door het landschap springen. Zoals we al gehoord hadden stelt Canberra zelf weinig voor, niet mooi, erg statigen leeg. Niet voor te stellen dat dit de hoofdstad is van dit gigantische land. Alles draait hier om politiek en er zijn erg veel musea in statige rechte gebouwen. Maar we zitten hier op droomplekje met ons eigen soort van chaletje in de tuin. De kindertjes zijn ook erg lief!
A.s. zondag zullen we naar Nieuw-Zeeland vliegen waar ons waarschijnlijk weer een geweldige tijd te wachten staat. We zullen er per bus gaan reizen.We hebben voor een route gekozenvanaf Aukland op het noorderleiland naar Christchurch op het zuidereiland. We hebben 4 weken de tijd, dus dat moet lukken.
Jullie horen weer van ons vanuit Nieuw-Zeeland!
Martijn en Laurien
P.s. Tijdens het uploaden van de foto's is iets misgegaan waardoor de volgorde wat raar is.
Hoi Laurien en Martijn,
Leuk jullie foto's te zien en verhalen te lezen. Een bijzonder nieuwjaar. Geniet lekker en veel plezier in nieuw Zeeland.
Hier hebben wij het rustig gevierd met een 87-jarige mama en familie.
Groeten, Mariet
Nog de allerbeste wensen vanuit Eerde van Gerda en mij (van gerard en Diny, je weet wel). Jullie zijn echt goed bezig, ga zo door en geniet ervan! Blijf schrijven en foto's publiceren want het is leuk om te lezen en te zien wat jullie meemaken en zo 'reizen' we dus ook een beetje mee.
Alvast heel veel plezier in Nieuw-Zeeland.
Groetjes vanuit een wit Noord-Brabant
Hoi martijn en Laurien,
Wat leuk om foto's tegen te komen van jullie samen met bjorn en laura.
Zo te zien hebben jullie er wel allemaal van genoten.
Ze keken er ook naar uit om jullie weer te zien.
Samen de verjaardagen gevierd ,leuk.
En nu weer ieder z'n eigen vakantie voortzetten.
Jullie ook veel plezier in Nieuw- Zeeland.
Geniet ervan.
groeten ,Cor ,karin en Guido
Hee luitjes
Nog de beste wensen voor jullie beiden in dit bijzondere jaar! Maar dat zal wel lukken in zo'n land vol avonturen geniet er maar lekker van!!!!!
Groetjes De Waalsjes