martijnenlaurien.reismee.nl

Wintertenen

Lieve Winterteentjes

Tongue out

Vanuit Nederland ontvangen wij steeds meer tekenen van vrieskou terwijl het bij ons natuurlijk heerlijk weer is

Cool
. Dit geeft ons de goede moed om verder te gaan.

Even een korte update voor jullie:
Wij zitten nog steeds op hetzelfde Wwoof adres waar het ons erg goed bevalt, en dus blijven we hier ook tijdens kerst. Het belooft een gezellige drukke kerst te worden hier. In totaal zullen we met 18 mensen aan het kerstdiner zitten! Er komen allerlei vrienden en familie, en we doen mee met de jaarlijkse traditie: lootjes trekken en iets kopen voor de ander wat je aan kan trekken of op kunt zetten. Dit blijkt elk jaar weer hilarische plaatjes op te leveren, dus we zijn benieuwd! Oja, we hebben zelfs een adventkalender gekregen met chocolaatjes dus we tellen ook af.
Wij houden ons op het moment nog steeds bezig met allerlei klusjes hier, alles met avocado's en champignons, grasmaaien op de tractor (foto's volgen) enz enz. Dus we zijn niet de hele dag aan het niksen!! De laatste twee weken zaten hier nog twee Duitse wwoofers, maar we zijn eerlijk gezegd blij dat die weer weg zijn...

Na het werk houden we ons bezig met guacamole eten (zeer goede optie bij teveel aan avocado's, zie recept onderaan), allerlei strandjes bezoeken met de auto die we hier gewoon mee kunnen nemen, of met de zoon des huizes mee. Elke donderdagavond is er hier in de ‘coutryclub' een poolcompetitie waar we steeds weer met goede moed heen gaan, maar dan vet ingemaakt worden door de echte diehards. Elke vrijdag is het voetbal, maar daar kijken we alleen naar

Wink
Echt leuk hoe de mensen hier met elkaar omgaan, alles samen met de hele familie, iedereen is vrienden met elkaar en wij beginnen de mensen hier nu ook wel te kennen. Hier lopen ook altijd allerlei mensen binnen die een biertje komen drinken, want daar is de man des huizes, Alan, ook de hele dag door goed in en hij trekt ons hier al behoorlijk in mee...
Wat betreft de enge beesten (waar vele naar vragen) valt het hier best mee, naast een bloedzuiger op mijn buik en een teek achter mijn oor waar ik flinke hoofdpijn van kreeg (laurien), leven hier alleen maar veel slakken, 2 veel te dikke honden (van de avocado's), een kat, 2 paarden, irritante vliegen, lizzards en (dodelijke) spinnen. Bang voor spinnen zijn we niet meer als we thuis komen...
Waar we nu ook heel erg naar uitkijken is de komst van onze vriendjes Bjorn en Laura, ze komen 28 dec. naar Sydney waar we dan samen het bekende vuurwerk zullen gaan bewonderen en hun verjaardag zullen gaan vieren (1 januari).

Recept guacamole (alles naar smaak toevoegen)

• rijpe avocado's
  • crème freche
  • paprika
  • knoflook
  • tomaat
  • chili
  • (rode) ui
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • citroensap

Alles bij elkaar, prakken en smullen maar :D, lekker op toostjes of bij de lunch op je boterham.Jullie moeten het echt proberen hoor, het is zeer verslavend en ook geschikt voor het kerstdiner!
Wij wachten de reacties af.....

Groetjes, Martijn en Laurien

Linda (en Harm)

He Martijn en Laurie,

Kijk aan de verhalen klinken erg goed! Hier is het inderdaad koud, het was ramen krassen vanmorgen!
Het is zo weer kerst ja, wel leuk zo'n kerstdiner met zn allen! Koken jullie dan ook met z'n allen??

Nou werk ze nog daar! En veel plezier natuurlijk!

Groetjes Harm en Linda

dirk

wa hebben ze t toch goed...
en wij maar met koude teentjes dichtbij de haard waar enigzins wat warmte vanaf komt.
ik dank jullie nog voor de kerstkaart, zeer geslaagde foto! ben benieuwd naar de foto's die nog komen gaan. nog steeds veel plezier toegewenst en hou me (ons) op de hoogte.

greetz van moi!

Mariet

Leuk dat het goed met jullie gaat. Jullie hebben echt enge spinnen, wij niet, maar hier komt Q-koorts voor van die lieve geiten en schaapjes.
Heel veel plezier, misschien worden jullie wel echte boeren.
Een mooie warme kersttijd en een goed 2010.

Groeten, mariet

Irmaatje

kwakiemoolie......jamjam!!!!! Klinkt als een toprecept. Ga t binnenkort eens proberen. Heb even de tijd gevonden om jullie verhalen te lezen. Superleuk dat jullie dit zo goed bijhouden. Alvast een fijne kerst met hoofddeksels e.d. Ben nu al benieuwd naar de foto´s haha.

Groetjes Irma en Bas

theo verhees

hallo martijn en laurien ik zag dat jullie 17 november de boer op waren geweest ik dacht dat is een keer goed voor jullie om een keer onder echte mensen te komen. ik zie wel dat jullie het goed naar je zin hebben maar wat wil ook met zo goed weer. en ik zou zeggen ga een keer bij een varkensboer werken en laat eens hooren hoe die daar werken. ikzou zeggen een goede kerst en een goed nieuwjaar de groetjes.

laura

Jullie zullen blij zijn als we weer weg zijn , ben maar niet bang! hahah

een teek en bloedzuiger?.. ieee!! hahaha

Jan

Min rooksinjaluapperaat is kupot dus doe ik ut ok mer zo. Kei moi,da gullie doar zo,n schôn weer het mêr un frisse fok is ôk wel lekker.( net als die Kwakkulmeule leikt mij) Nog bedankt vur de kristmuswisjus ok van ons Door. Prettige Kerstdaag en un goei 2010.
Omu Jan

Ires

Het lijkt alsof jullie daar niets te kort komen. Gelukkig ben ik al bekend met het kwakkemoole verhaal, en ik meot zeggen, het smaaaaaakt heerlijk :D. Dussuhhhh we zullen m binnekort eens maken.

Ik wens jullie nog heel veel plezier en gezelligheid, fijne kerstdagen en een super 2010!

Grtz Ires

lisette

Hee luitjes

Bedankt voor de waterige kerstkaart!! Het is hier niet te bedenken kerst in het zwembad!!(kun je doen maar dan met de schaatsen aan!)
Het recept ga ik proberen ,lijkt me wel wat!!!
Een hele fijne kerst en alle goeds voor 2010!!
Ook namens achterban!
De waalsjes

Angelique

Hey didgeridoo's!

Alles ziet er heerlijk uit down-under. Hier staat de vorst op de ramen en maken de verwarmingen overuren!
Ik kan Laurien met trots melden dat ik mijn stage als G heb afgerond, dus nu is het solliciteren geblazen! We zullen aan je denken als de logo's gaan bijkletsen!

xoxo vanuit het koude America! (LB he!)

Marloes

Goedemorgen! De eerste sneeuw is hier vandaag al gevallen. Vanavond weer zo'n heerlijk nachtje met -7 graden! Kortom; geweldig hier in Nederland :) Maar wat ziet het erg gaaf uit bij jullie! Heb die foto van Laurien met haar didgeridoo nog een paar keer vaker gekeken, haha! Prachtig! Natuur ziet er ook spectaculair uit daar! Hier eigen weinig nieuws. Was vorige week nog even een taartje naar Goen wezen brengen, was gezellig. Ze vertelde dat ze met jullie op Skype had gezeten! Mooi man, dat zo'n oma dat ook doet. Ja, ze was erg blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben! En ik ook! Hee, werk ze daar en tot het volgende verhaaltje.

Liefs Marloes

P.S. de reactie op jullie recept zal snel volgen :)

Loes

Heyyy!

nou, ik heb eerlijk gezegd liever een kerst met sneeuw dan een kerst in de zon?? Beetje vreemd niet? hihi..

xx loezie

Bertus

Hey Martijn en Laurien, Tis hier ook goed toeven, 20 graden en een lekker koud pilsje, wat wil je nog meer............

Succes met t werk daar en pak op tijd een pilske om af te koelen!

Groeten Bert

Pieter en Tiny Jacobs

Hallo Laurien en Martijn
Zo te zien hebben jullie het goed naar de zin in Australie. Wij wensen jullie fijne kerstdagen en veel geluk voor 2010 toe.

Peter

Ik ben een oom van Marloes en ik hoorde van haar dat jullie Australia 'doen' Ikzelf kom uit Someren en woon tegenwoordig in Jeeralang / Victoria (in het zuiden van Oz) Wij hebben hier een kleine boerderij maar geen outdoor toilet.
Als jullie in de buurt zijn moet je maar even aankomen.

Groeten

de Faro's

Hallo Martijn en laurien,

En hebben Bjorn en Laura jullie al gevonden?
Maak er samen maar een paar gezellige dagen van.
Voordat jullie ieder je eigen weg opgaan.

Hebben jullie wel een eigen telefoonnummer daar?

Veel plezier!

Leny en Johan Driessen

Fijn dat het jullie goed gaat.
De beste wensen voor 2010.
Veel plezier.
Johan en Leny

Fam. Sengers

Wij wensen jullie een fantastisch 2010 en vooral veel reisplezier en geluk samen, tot ziens.
Wij houden via jullie site jullie reisbevindingen bij.
Groetjes oom Bert,tante Rina,Erik Paul en Bart.

tante Truus en Ome Piet

Wij wensen jullie alle goes voor het nieuwe jaar.We zullen jullie vanmiddag missen.
Tante Truus en Ome Piet