martijnenlaurien.reismee.nl

Weer eens een berichtje van ons!

Zo weer een weekje verder.

Inmiddels hebben we al iets meer gezien van Australië.

Na al het werk zoeken hadden we het een beetje gehad met Sydney, dus vertrokken we naar New Castle en niet zoals in ons eerder verhaal Canberra.

Daar hadden we een heerlijk hostel dicht bij zee, maar goed ook want de 2e dag was het 37 graden pfffffff....

New Castle was erg lekker rustig tegenover Sydney, maar er was niet heel erg veel te beleven winkels gingen niet zoals in Sydney om 12 uur ‘s nachts dicht maar al om half 5 ‘s middags. Ze hadden er wel een leuk nationaal park dichtbij waar we onze eerste koala's gezien hadden.(zoooo schattig)

Na 3 dagen daar te zijn geweest gingen we weer terug naar Sydney om iets dichter bij ons eerste wwoof adres te zitten.

Jaaaa we hebben werk!!!!!! Joehoe.!

Het is wel werk tegen kost en inwoning maar het is beter dan niks.

In Sydney waren we Elise nog tegen gekomen (vriendinnetje van Martine) waar we mee een dagje naar Watsons bay zijn geweest wat erg gezellig was en heel erg mooi met uitzicht op de zee vanuit de hoge rotsen.

Vandaag zijn we aangekomen bij ons eerste wwoof adres zo'n 25 á 30 km buiten Sydney.

Bij aankomst werden we verwelkomt door Wendy de hond, echt een leuk beest.

Aan huis stond onze, ja hoe zeg je dat, huisbaas, ons op te wachten Carol heet ze.

Een hele vriendelijk vrouw.

We hebben hier een eigen kamertje gekregen met internet, douche enz. enz .

We beginnen hier al goed, want we konden het vandaag rustig aan doen en hoefde niet te werken, dus hebben we alle boekenkasten even doorgeneusd en hebben we de mooie grote tuin bekeken waar we zouden moeten gaan werken.

Carol vertelde dat ze een zwembad hadden en dat het eerste klusje zou worden voor ons om het zuiver te gaan maken dus we weten wat ons te wachten staat.

Wij hebben er heel veel zin in om bij deze mensen een weekje door te brengen.

We hebben nog meer goed nieuws, we hebben nu werk voor een week maar na deze week kunnen ook bij het volgende wwoof adres terecht.

Daar zal iets harder gewerkt moeten worden omdat ze daar een echte boerderij hebben met allerlei soorten dieren.

Zoals jullie lezen hebben wij het hier dus nog prima voor elkaar en dat hopen we voorlopig nog wel even vol te houden.

Tot het volgende verhaal weer..

Heel veel groetjes Laurien en Martijn

Marcel en Johanna

37.o c puf puf, bijna niet voor te stellen. Hier in ons kikkerlandje 7o c op zondag ochtend 9u. met regelmaat regen.
Wat goed dat je werk hebt gevonden. Het zal nog wennen zijn in die hitte, maar je bent wel in de buitenlucht. Geniet ervan, maar ook op tijd van de vrije tijd. xxxx groet pap en mam

Hans en Marianne

Hoi Martijn en Laurien
Fijn dat jullie werk hebben en als het maar voor een korte tijd is
dan blijft het afwisselend
en die warmte bij jullie heerlijk daar moeten wij hier nog wel even op wachten
woensdag begint de sport hier weer voor ons 11-11
ik weet niet of onze site ook in australie te zien is anders dan kunnen jullie via de foto`s toch wat volgen
heel veel plezier en tot het volgende berichtje
gr Hans en Marianne

ronald en marieke van horssen

leuk te horen dat het zo goed met jullie gaat
geniet ervan...
groeten uit Drunen

Jan en Dora

Hoi Martijn en Laurien, fijn dat jullie werk hebben. Gaaf !! Een zwembad schrobben en dat in die hitte. grapje, zo ben je straks na afloop wel van alle markten thuis. Op de boerderij zal het heel anders gaan ik denk ,misschien wel poep scheppen., maar dat horen we nog wel . De foto's tot nu toe zijn mooi en jullie genieten ervan en dat is de bedoeling . Heel veel groeten uit Asten.

Marloes

Haa! Eindelijk weer eens wat foto's. Klinkt echt te gek allemaal. Ben benieuwd of het 'boerenbestaan' jullie bevalt! Gaat het eigenlijk al wat beter met jullie Engels? Oh, ben wel echt jaloers op het warme weer daar. Ben net klaar met werken en moest een heel stuk door de kou. Brr!

Succes met werken en alle andere leuke dingen daar! x

lisette

Hee luitjes!!!

Afgelopen met de pret je wordt aan het werk gezet!!!(gelukkig natuurlijk) Wel leuk werk als het zo warm is kun je er na afloop meteen in duiken. Veel plezier!!

Gr Lisette

Loes

Hey!!

echt tof, in Australiƫ als boer en boerin werken hihi! Wil die foto's op de klompen wel eens zien ;-)!

en idd, net zoals Marloes ben ik ook jaloers op de warmte... zucht..

have fun!!!!!

xx Loezie

marinda en ralf

Wauw, klinkt allemaal erg geweldig.
Vooral vanuit hier, het weer wordt hier alleen maar slechter terwijl het bij jullie zo ongeveer zomer is.
Super dat jullie al werk hebben en dat het zo goed bevalt.
Geniet er van en succes met werken.
Groetjes Ralf en Marinda (vanuit het niet zo zonnige Nederland)

Ires

Hey Martijn en Laurien,

Klinkt allemaal weer goed! lekker werken op een boerderij, hartstikke leuk!
Wordt steeds een beetje meer jaloers, maar dat gaat er misschien nog wel een keer af ;).

Werk ze in die hitte! En geniet er van, want hier is het maar 8 graden brrrrrr.
Terwijl jullie je daar een aap zweten, en aan het einde van de dag lekke een duik kunnen nemen in het zwembad (als ie al schoon is tenminste), mogen wij hier onze winterkleding weer uit de kast gaan halen!

Geniet ervan!

Grtz Ires

Rens

Hee Martinos en Laurnos, zo te lezen voelen jullie je (na een klein maandje) al goed thuis tussen de australianen.
nice nice! farm ze!

Hyvaa mina olen Finland!

angel

hey b(r)oer en boerin.... is het vakantie gevoel er al een beetje af aan het gaan nu je moet gaan werken? zit de hele dag voor de brievenbus te wachten op dat eerste kaartje :-) oh nee da kan nie want ik moet als een gek het huis gaan poetsen want er komen vandaag weer kijkers!!
kus

menno

ze zeggen dat zwarte piet door de kachel komt om kadootjes te brengen. nou heb ik er al ingekeken, maar zag nog niks!! was wel helemaal zwart, misschien wordt ik wel hulp piet.... wel flauw van pap en mam dat ze er eerst heel hard om moeten lachen maar ze het er dan allemaal af wassen!!
zaterdag komen ze op televisie, maar wat ik wil kijken is bumba (die blije clown) dit roep ik dan ook heel hard! martijn en laurien moet ik nog oefenen maar ik heb nog even...
nog veel plezier bij de beestjes.pietenkusje van je vriendje
huffffffffffffryo ppppp tg t7u0000000000000

Mariet

Laurien en Martijn,

Leuk te lezen dat jullie het goed maken. Chantal leest ook mee. Een topervaring.
Hier is alles o.k.
Voor jullie: veel plezier, veel zien, genieten en ... succes met het werk. Straks zijn jullie een allround stel dat overal inzetbaar is.

Groeten, Mariet

menno

hey, heb zaterdag sinterklaas en zwarte piet gezien en nou zie ik ze ineens overal. gekke lui, moet er nu nog wel om lachen maar niet te dicht in mijn buurt hoor.....! moest van mama vragen of jullie die liters wijn nog opgekregen hebben zaterdagavond???
Wij hadden nog goulash met knodel gegeten, lekker man maar het komt er aan de onderkant weer net zo hard uit!! ben dus wel veel in bad gemogen en heb zelfs de keuken ondergespetterd.
hoop dat jullie op de volgende plek net zo'n goeie internet verbinding hebben want dat was wel handig! dan zorg ik dat ik ook even wakker ben, (niet dat ze me even waarschuwen dat ik wakker moet worden!!)

knuf van menno