Oostkust en eerste stukje outback
Hoi allemaal,
Hier weer een verhaaltje, omdat het alweer zo lang geleden is dat we iets van ons hebben laten horen (en voor uitleg bij de foto's).
Druk druk druk zullen we maar zeggen...
We hebben alweer een lange weg afgelegd en veel leuke en mooie dingen gedaan.
Nadat we 2 juli onze laatste werkdag erop hadden zitten en afscheid hadden genomen van de mensen daar, zijn we de dag erop eerst Martine op gaan halen van het treinstation en zijn we meteen aan onze reis begonnen. Martine had haar stage in Sydney er alweer opzitten. Ons doel was om uiterlijk op 29 juli in Cairns te zijn, en dat hebben we gehaald. Hoe noordelijker we kwamen, hoe warmer het werd. En dit was maar goed ook, want we hadden wel genoeg van het winterse weer rond Sydney. Voor de kou kwamen we uiteindelijk niet naar Australie.
Er was een heleboel te doen aan de Oostkust en echt een stuk bewoonder dan het grootste deel van het zuiden van Australie.
Een van de eerste mooie dingen die we gezien hebben zijn walvissen. Omdat we midden in het walvisseizoen zaten gingen we met een boot mee 'whalewatchen'. We verwachtten er vooraf niet al te veel van maar we hebben er veel gezien en ze gaven een hele show weg voor de boot. Echt mooi om te zien. Al gauw daarna kwam Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Er zijn geen verharde wegen op het eiland dus hadden we voor 3 dagen een four wheel drive landcruiser gehuurd waarmee we met de ferry het eiland op konden. Dus hebben we daar drie dagen over het strand en door de bossen heen gescheurd. Echt een hoogtepunt!
Kort daarna kwamen we bij de Whitsunday Islands. Daar zijn we 2 dagen met een zeilboot meegeweest en daarop hebben we ook overnacht. Supermooie natuur, een gezellige groep mensen en we hadden ook nog eens geluk met het weer, want het bleek daar nogal veel te regenen in de winter.
Met nog meer tussenstops en mooie dingen kwamen we in Cairns aan waar we na een paar dagen Martine op het vliegveld hadden afgezet. We hebben een gezellige tijd gehad samen.
Die dag erna begon onze duikcursus! Wow, wat was dat gaaf. De eerste twee dagen waren gevuld met theorie (+huiswerk!) en zwembadtraining (even doorzetten). Toen we onze theorie binnen hadden, gingen we de dag erna met een klein bootje naar de grote boot op de Great Barrier Reef waarop we nog vier dagen zouden doorbrengen. De eerste keer echt duiken vonden we al meteen super dus dat beloofde wat. We hebben in totaal 13 duiken gemaakt en ons open water en advanced brevet gehaald. Daarna hadden we nog tijd om zelf te duiken. Echt mooie dingen daar, we hebben echt vanalles gezien inclusief schildpadden en haaien. Dit gaan we zeker vaker doen! Toen we de boot af kwamen deinsden we nog wel een paar dagen na.
We zijn nu alweer een paar dagen aan het reizen in de richting van Darwin. We zitten nu in Mount Isa in de outback. Het is wel weer wennen om zoveel niks om je heen te zien. Hier liggen de dorpjes weer honderden kilometers uit elkaar, je kunt je het niet voorstellen zonder dat je er geweest bent. Ook hangen er hier weer een heleboel aboriginals rond. Raar volkje is dat. Toch heeft het echt iets speciaals, het echte Australie.
Helaas begint het nu wel op zijn einde te raken. Nog maar 7,5 week Australie, maar we hebben nog een heleboel kilometers te gaan is het plan. Het plan: Darwin (midden-noord), Alice Springs (centraal-midden) en dan weer terug naar Sydney. Om je te kunnen inbeelden, dit is nu nog zo'n 7500 kilometer. En dan zit het er helaas alweer op, maar wij gaan er nog even van genieten.
Na Australie staat Bali nog op de planning voor 10 dagen en dan zullen we als het goed is 11 oktober weer in Nederland zijn. Maar we zullen jullie nog op de hoogte houden.
Groetjes van ons!
Hoi Laurien en Martijn,
Het lijkt te duren en te duren... heerlijk.
Ik geniet van jullie verhalen en foto's en wens jullie fijne weken.
Hartelijke groet,
Mariet
Nou, als ik de laatste verhalen lees en de foto's zie (fantastisch mooi) dan kunnen we goed begrijpen dat een jaar voorbij vliegt. Zo'n vakantie is de droom van iedereen, maar slechts voor weinigen weggelegd. Blijf lekker genieten en we zien jullie na 11 oktober weer.
Tante Fransje en Ome Joop
Klinkt allemaal super. Nog maar 7,5 week, een jaar gaat snel voorbij he, geniet er nog van en heel veel plezier daar.
grz Ralf
HeyHey!
Geweldig om te horen dat alles goed gaat! Leuke foto's en verhalen en nog 7,5 week te gaan, geniet ervan! Wij hebben trouwens ook met The Hammer gevaren, moi botjuh! Tot over enkele weken, dan gaan we weer los in Asten!
Gegroet
jaaaa, wordt echt tijd dat we al die spannende, sappige, coole, te gekke verhalen ook eens in real live gaan horen! Dus, als je terug bent leggen we meteen een date vast met zn alle!!
xx loezz